Byudvikling Kultur Sport og fritid

Vision: Vandkulturhus i Føtex

Der er bred enighed om i byrådet, at Næstved har brug for en moderne svømmehal. Vi har et forslag til hvor den kan ligge, og hvordan vi kan få konverteret én af byens største, tomme bygninger til noget der gavner og glæder.

Føtex på Fejøvej blev et kort intermezzo, og det store supermarked er nu væk – næsten lige så hurtigt som det dukkede op. Tilbage står mere end 3500 kvadratmeter bygninger – gabende tomme, på én af byens aller bedste placeringer.

Der har været tale om hvor man skal placere en ny svømmehal, eller et nyt vandkulturhus, i Næstved, og Stenlængeområdet har været nævnt. Det er for så vidt heller ikke nogen dårlig idé, men vi synes faktisk at det gamle Føtex ligger lige til højrebenet!

Bygningen er sat til salg med et prisskilt om halsen på 26,8 millioner kroner (den kan ses lige her). For de penge får man helt præcist 3.698 kvadratmeter bygninger, fantastiske parkeringsforhold, og helt idéel beliggenhed i forhold til mange af byens folkeskoler, og i forhold til at trække folk ned imod bymidten.

naestved-vandkulturhus-1

Nu er det jo selvfølgelig ikke sådan at man bare kan fylde vand i Føtex, og så har man en svømmehal. Der skal graves ud til bassiner, der skal indlægges maskineri til at rense vandet og så videre. Der skal også laves omklædningsfaciliteter med mere, og det løber alt sammen op i en pæn sum penge. Til gengæld får man en grund der er byggemodnet, hvor man ikke skal ofre penge på at anlægge parkeringspladser, som har handicapvenlige adgangsforhold, og hvor der allerede er en stor del af de faciliteter man skal bruge for eksempelvis at lave et cafeteria/restaurant i den ene ende af vandkulturhuset.

Bygningen er absolut stor nok, og de fleste af murstenene vil kunne blive stående.

Det er vores vurdering at man udover de 26,8 millioner kroner som ejendommen koster, skal skyde 20-25 millioner kroner ekstra i den for at den kan stå klar til badende gæster. Det vil sige, at Næstved kan få en stor, moderne svømmehal, med en helt idéel placering, for cirka 50 millioner kroner. I forhold til hvad svømmehaller andre steder i landet koster, er det faktisk billigt.

Vi vil gerne opfordre det siddende byråd til at tage Fejøvej nummer 9 i betragtning, når det skal vurderes hvilke muligheder vi i byen har for at opfylde ønsket om en ny svømmehal. Det er da – om ikke andet – værd at regne videre på.

Et stort vandkulturhus, med badefaciliteter for både voksne og børn, et moderne cafeteria, som måske forpagtes af en driftig iværksætter, gode parkeringsfaciliteter, måske med tiden en oplagt kobling til et nærliggende havnebad… vi kan sagtens se det for os.


Baggrund

I byrådsmål 9, 2014, står der således:

Mål: Borgernes sundhed og fritidsliv skal kobles sammen i et nyt vandkulturhus, der giver
unikke oplevelser, og hvor man mærker Næstveds Kommunes nære forhold til vand ved at
funktionalitet og arkitektur flyder sammen.

En placering netop ved vandet er fuldstændig oplagt, i forhold til at opfylde ovenstående mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *