Byudvikling Meninger og interviews

Mening: Henrik Nielsen om hvordan Næstved gøres mere attraktiv

Andet offer i vores serie af interviews og meninger er Henrik Nielsen fra Venstre. Henrik giver her sit bud på hvordan Næstved kan gøres mere attraktiv som bosætningskommune.

Vi har stillet Venstres byrådskandidat, Henrik Nielsen, spørgsmålet:


Har du et helt konkret forslag til et initiativ, som kan gøre Næstved mere attraktiv som bosætningskommune?


Uredigeret svar fra Henrik Nielsen:

Jeg har fået spørgsmålet. Hvad der kan gøre Næstved kommune attraktiv som bosætningskommune.

For det første så bør kommunen være medspiller frem for modspiller både overfor erhverv og borgere, for det andet er et af de ting borgere efterspørger er dagpasningsområdet omkring åben og lukketider, og her er der mener jeg plads til nye tiltag, som rammer mere bredt. så ledes at forældrene har bedre mulighed for at passe job og uddannelse.

Omkring erhvervsdelen skal der laves betydelige større muligheder for både eksisterende og kommende virksomheder.

Et eks. Kunne være at man når der bliver sendt udbud ud på forskellige kommunale opgaver, at de så bliver udbudt i mindre portioner så de lokale håndværkere har mulighed for at byde på dem. Og samtidig kunne man lave såkaldte vedligeholdelses kontrakter, så virksomhederne har mulighed for at bibeholde beskæftigelsen.

Det er bare nogle af de ting der bør sættes fokus på. Samtidig kunne man lave såkaldte borger budgetter, hvor midlerne går til udvikling af landdistrikter og grundejerforeninger, således at disse får mulighed for både vedligeholdelse og udvikling. Og det vil højne deres tro på selvbestemmelse.

Som skrevet står så dækker spørgsmålet meget bredt. så det kan være lidt svært at svare enkelt på da der indgår flere elementer, ikke bare dem jeg har fremkommet med.

MVH
Henrik Nielsen
Byrådskandidat for Venstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *